正序浏览
主题图片汇总
主题内检索
浏览:116063 回帖:2524
游客没有回帖权限
版主
泡网分: 95.13
大屿山小径
登录后可直接显示原图
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
泡网分: 41.732
原文由 牛牛食草 在2010-05-05 00:52发表

哇哇哇!!!見到小蜜蜂我仲肉緊到死呀,我外號青蜂俠嘛~

NND! 明明是西毒歐陽蜂, 呢, 又向小朋友落毒勒.
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 Andy 在2010-05-04 22:27发表

係公司可以讓你講咁樣發爛渣,上司唔出聲任你發揮,可見公司非常重視你,
我敢講你現時嗰份係『宇宙無敵好工』!

其實係俾人睇穿底牌: 條老嘢人又老錢又冇, 係都唔炒你, 有本事自己走吖! 出便風大雨大, 睇你飛得去邊!
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 mhi 在2010-05-04 22:21发表

咁激?!难怪要整支雜嘜腳架仔发泄下。。。
BTW,祝早日理顺事情!如因心情差想影下嘢、擦番餐等,小弟随传随到!

影下嘢、擦番餐等, 我所欲也!
隨著時間的流逝, 困難, 問題都會像陰雨天般過去而再現艷陽天(夠文藝夠酸喇卦). 到時再call你.
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 牛牛食草 在2010-05-05 01:22发表

小小露珠兒將大自然粧點得詩情畫意,您們怎會有如夢如幻的美麗呢?
牛牛回答不出這個問題……
沾一身雨 ......

心曠神怡!!!
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
泡网分: 69.632
原文由 mhi 在2010-05-04 20:27发表 第2369帖
恭喜帮主又有新玩具!边隻色嘅机身呀?

Colourful唔啱我,傳統一D,揀黑色。   
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 牛牛食草 在2010-05-05 00:42发表 第2384帖
報告andy幫主:畫質新舊其實分別不大!最主要是有is,快門有兩級頂下癮咁話啦,
最頂癮是配7D,機鏡落大雨都唔使著雨褸,照影可也!焦距變成細細碌160MM,
景深又夠影微距著數晒囉~~

好片!   

新百微係有「L」及「IS」,快門多兩級好好多。
有個疑問,你用緊「賓記」,但成日幫手推「C記」,有何居心?
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 牛牛食草 在2010-05-05 01:22发表 第2390帖
Emele請不要這樣說啦,最享受是攝影的過程,最充實是有自我提升空間,
最美好是擁有抒心寫意情懷呢,是嗎?……
牛牛送上照片MTV讓XDMM分享,雖然上載※※※※※※※自然質素走了樣,
不過這是牛牛小小的心願哦~~
小小露珠兒將大自然粧點得詩情畫意,您們怎會有如夢如幻的美麗呢?
沾一身雨露,清洗塵俗的苦悶,挹滿手珍珠,心裡有說不出的喜悅~~
牛牛領受大自然這份美意之中, 更希望帶給大家分享這份大自然精巧的獻禮,
一顆顆小小露珠兒就是一個個小小的心願哦~~
http://www.※※※※※※※.com/watch?v=RstHb-1bX-A&feature=player_embedded

不用多講,無得頂!   
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 Emele 在2010-05-05 01:42发表 第2392帖
謝謝Andy兄  你的girl friend one效果都令我看得心癢癢呢

不要客氣,大家多D研究切磋琢磨。
正如你與牛牛大師之微距拍攝,我有排都學唔到!   

早買早享受、遲買平幾舊,Girl Friend One 如果合心水就唔好等,
我全試了O記、P記的M4/3系統之機器,才向此下手的。   
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 北地烈焰 在2010-05-05 13:59发表 第2394帖
知我者莫若大佬MIC! , 呵呵, 我最近何止昅仔, 還養仔呢......不過是隻貓仔, 這個傢伙為我本已淡出個鳥來的日子平添了一點樂趣.
講講下又講返馬仔啦, 辛辛苦苦鋤來的草皮, 早就比家裡那窩恐龍吔嗮囉, 渣都冇! 不過好彩大賽日中咗白德民果隻<步步穩> 收番多少, 總算有點本錢繼續玩下去啦.
買了個新玩具, 上張反面教材先, 唔知大家估唔估到系咩機呢, 貼士: 配頂級萊卡鏡...........

圖片不錯呢,綠色植物長現出頑強生命力!

今天立夏才見女王蒲頭,原來掛住養仔,有異性冇人性,唔理成班XDJM在此!
早就預咗鋤來之草皮好快銷晒,呢個先至係動力讓你再掘草皮,下次有好選擇要上來分享一吓。   

現今好多機器都可以配 Leica鏡,好難估啫,豈可低估今天的女王,我估『Leica M9』!   
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
陈年泡菜
泡网分: 36.927
原文由 牛牛食草 在2010-05-05 00:11发表

嘻嘻~~mic兄,做工咁辛苦為乜丫,快d買番支百微IS啦!早買早享受,
咁咪可以早d折磨虐待死支百微IS,來發泄來安慰下自己囉~~
況且嚐試下寶鏡在手,天下我有之氣概,人生至此,君復何求呢?

牛牛哥哥天機泄露矣....., 北地會看掌的......嘻嘻.
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
陈年泡菜
泡网分: 36.927
原文由 Mic1486 在2010-05-04 21:40发表
?......其實最主要是近排冇乜外匯收入, 否則買乜都閒話一句喇. 講起閒話一句, 白德民騎佢跑女皇杯之役真絕, 更絕的是咁都冇事. 難怪有人用了三十年的投注戶口都馬上結束, 不過大概都係一時之間睇唔開啫. 實在有得三十年經驗, 乜嘢古靈精怪都其怪自敗啦. 睇吓我地女皇, 輸贏都咁氣定神閒. 呢! 掘咗草皮跟住就失蹤, 家陣唔知係邊個沙灘上, 陽光下........昅仔.....

知我者莫若大佬MIC! , 呵呵, 我最近何止昅仔, 還養仔呢......不過是隻貓仔, 這個傢伙為我本已淡出個鳥來的日子平添了一點樂趣.

講講下又講返馬仔啦, 辛辛苦苦鋤來的草皮, 早就比家裡那窩恐龍吔嗮囉, 渣都冇! 不過好彩大賽日中咗白德民果隻<步步穩> 收番多少, 總算有點本錢繼續玩下去啦.

買了個新玩具, 上張反面教材先, 唔知大家估唔估到系咩機呢, 貼士: 配頂級萊卡鏡...........
登录后可直接显示原图
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
泡菜
泡网分: 21.999
原文由 Emele 在2010-05-05 01:35发表
牛牛兄你真不人道  我這大好的三腳貓宅男看完你的beenysham  搞到我家陣展轉返側  可能今晚開始三日不能落床  三個月不知肉味咁點算  你于心何忍  比你釘中死穴!!!
唉............!

嘻嘻~~通常是隔離屋飯菜香d嘛~其實自家飯菜最溫馨!
你已擁有最頂級器材啦~型仔影得靚又兼且手感好~~哈哈~~
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
泡菜
泡网分: 10.499
原文由 Andy 在2010-05-05 01:21发表

佳作!   
蜜蜂辛勤工作中,加上合適構圖。

謝謝Andy兄  你的girl friend one效果都令我看得心癢癢呢
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
泡菜
牛牛兄你真不人道  我這大好的三腳貓宅男看完你的beenysham  搞到我家陣展轉返側  可能今晚開始三日不能落床  三個月不知肉味咁點算  你于心何忍  比你釘中死穴!!!
唉............!
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
泡菜
原文由 Emele 在2010-05-05 01:03发表

二個字............投降!

Emele請不要這樣說啦,最享受是攝影的過程,最充實是有自我提升空間,
最美好是擁有抒心寫意情懷呢,是嗎?……

牛牛送上照片MTV讓XDMM分享,雖然上載※※※※※※※自然質素走了樣,
不過這是牛牛小小的心願哦~~

沾一身雨露,清洗塵俗的苦悶,挹滿手珍珠,心裡有說不出的喜悅~~
牛牛領受大自然這份美意之中, 更希望帶給大家分享這份大自然精巧的獻禮,
一顆顆小小露珠兒就是一個個小小的心願哦~~

http://www.※※※※※※※.com/watch?v=RstHb-1bX-A&feature=player_embedded
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 Emele 在2010-05-05 00:34发表 第2383帖
謝過牛牛兄啦  見到你的黄金甲我就已經肉緊死咯!!!

佳作!   
蜜蜂辛勤工作中,加上合適構圖。
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 牛牛食草 在2010-05-05 00:52发表 第2385帖
你這隻中國小蜜蜂影得極好,翅膀反光表現到七彩折射,角度恰到好處,可圈可點!!

佳作!   
捕捉小蜜蜂再加位置配合,可說是可遇不可求!
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
泡菜
原文由 Emele 在2010-05-05 01:03发表

ps應該係三個字............我投降
家陣軍粮不多  無百微在手  唯有拿支25頂住先  他朝"騙"到百微的話  再向牛牛兄及各大俠拜師呀  嘻嘻...
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
泡菜
原文由 牛牛食草 在2010-05-05 00:52发表

你這隻中國小蜜蜂影得極好,翅膀反光表現到七彩折射,角度恰到好處,可圈可點!!

(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
泡菜
原文由 Emele 在2010-05-05 00:34发表

登录后可直接显示原图
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
泡菜
原文由 Andy 在2010-05-05 00:20发表

牛大師,細成咁都俾你搵到!   

我有支舊Canon百微,畫質同新出Canon百微IS有何分別,要不要Upgrade?

報告andy幫主:畫質新舊其實分別不大!最主要是有is,快門有兩級頂下癮咁話啦,
最頂癮是配7D,機鏡落大雨都唔使著雨褸,照影可也!焦距變成細細碌160MM,
景深又夠影微距著數晒囉~~
登录后可直接显示原图
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
泡菜
原文由 牛牛食草 在2010-05-05 00:22发表

哇哇~~Emele兄弟好有牛牛當年攝影激情,努努力加加油呀~~
祝沖上穹蒼任我飛~~~

登录后可直接显示原图
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 mhi 在2010-05-04 20:52发表 第2370帖
上埋D剩余物资。。。

大師不需要太謙虛,此圖 Hologon 優勢盡表現!
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
泡菜
鷄泡仔
登录后可直接显示原图
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
泡菜
原文由 emele 在2010-05-04 17:46发表
三張都是手持1/3秒拍  拍完後幾乎氣絕身亡!

5014/3

[Emele 编辑于 2010-05-04 17:53]

哇哇~~Emele兄弟好有牛牛當年攝影激情,努努力加加油呀~~
祝沖上穹蒼任我飛~~~
登录后可直接显示原图
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
原文由 牛牛食草 在2010-05-05 00:11发表 第2375帖
嘻嘻~~mic兄,做工咁辛苦為乜丫,快d買番支百微IS啦!早買早享受,
咁咪可以早d折磨虐待死支百微IS,來發泄來安慰下自己囉~~
況且嚐試下寶鏡在手,天下我有之氣概,人生至此,君復何求呢?

牛大師,細成咁都俾你搵到!   

我有支舊Canon百微,畫質同新出Canon百微IS有何分別,要不要Upgrade?
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
泡菜
人生最緊要輕鬆自在嘛~~

心中無事一葉寬呢
登录后可直接显示原图
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
泡菜
人生最緊要輕鬆自在嘛~~

心中有事天下小
登录后可直接显示原图
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
资深泡菜
旺角通菜街(女人街)

[Panasonic GF1] + [Panasonic 20mm/f1.7] + Ratio 1:1
登录后可直接显示原图
(0)
(0)
不看该作者
加入黑名单
返回顶部
个人图文集
个人作品集
回复主题: 無忌的香港色友,集合吧!(十一)
功能受限
游客无回复权限,请登录后再试